Metan osakekurssi nousee vahvan tekoälypohjaisen tuloksen ansiosta

Käyvän arvon arviota nostettu vahvan tuloksen jälkeen, joka osoitti mainonnan kysynnän kasvaneen

Michael Hodel, CFA 01.08.2024
Facebook Twitter LinkedIn

Meta image

Metan (META) vakuuttava meno jatkuu vahvan digitaalisen mainonnan kysynnän myötä, samalla kun yritys investoi aggressiivisesti tekoälyyn liittyvään infrastruktuuriin, teknologiaan ja tuotteisiin. Yritys on tarkentanut investointien kasvun ennustettaan aiempien odotustensa yläpäähän ja ilmoittanut, että investointien kasvu tulee olemaan "merkittävää" vuonna 2025.

Metan keskeiset Morningstar-arviot

• Fair Value Estimate: $450
• Morningstar Rating: 3 tähteä
• Morningstar Economic Moat Rating: Laaja
• Morningstar Uncertainty Rating: Korkea

Meta toisti uskovansa, että sen rakentamaa laskentakapasiteettia voidaan hyödyntää monenlaisiin tehtäviin ja että se pystyy joustavasti suuntaamaan resurssejaan sinne, missä parhaat mahdollisuudet ilmenevät. Tämä näkökulma on samankaltainen kuin Alphabetin.

Emme ole täysin vakuuttuneita siitä, että Meta saavuttaa merkittäviä tuottoja infrastruktuuri-investoinneistaan, mutta uskomme yrityksen jatkavan vahvan kassavirran tuottamista riippumatta tekoälyn kehityssuunnasta. Olimme myös tyytyväisiä siihen, että yritys säilytti vuoden kuluennusteensa ja nostamme käyvän arvon arviomme 450 dollariin aiemmasta 400 dollarista.

Liikevaihto kasvoi toisella neljänneksellä 22 % saavuttaen 39,1 miljardia dollaria, mikä ylitti johdon ennusteen ylärajan. Käyttäjien kasvu hidastui hieman, ja sovellusten päivittäisten käyttäjien määrä kasvoi alle 1 % peräkkäin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen, ollen 3,27 miljardia. Mainosnäyttöjen kasvu hidastui jyrkästi 10 prosenttiin edellisvuoden 20 prosentista, mutta tämä hidastuminen heijastaa ensisijaisesti viime vuoden näyttökertojen lisääntymistä. Kahden ja kolmen vuoden aikajänteellä kasvu on pysynyt melko tasaisena useiden viime vuosineljännesten ajan. Mainosten hinnoittelu kehittyi myönteisesti, kasvaen 10 prosenttia edellisvuodesta. Meta ilmoitti, että mainoskysyntä oli laaja-alaista eri maantieteellisillä alueilla ja toimialoilla, mutta suurimpana kasvutekijänä oli jälleen vahva kysyntä vähittäiskauppiaiden, erityisesti Aasiassa toimivien vähittäiskauppiaiden, keskuudessa.

Metan pääomamenot jatkavat kasvuaan

Käyttökate pysyi edellisen vuosineljänneksen tasolla ollen 38 %, kun se vuosi sitten oli 29 %. Tämä parannus johtui alhaisemmista rakenneuudistuskustannuksista ja toiminnan vipuvaikutuksesta T&K-, markkinointi- ja yleiskustannuksiin. Pääomainvestoinnit nousivat 8,2 miljardiin dollariin edellisvuoden 6,1 miljardista dollarista, mutta vapaa kassavirta kasvoi lähes 20 %, yltäen 13,2 miljardiin dollariin neljänneksen aikana.

Toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on yhä vakuuttunut siitä, että Metalla on huomattavia mahdollisuuksia tekoälyn saralla, vaikka niiden toteuttaminen vaatii aikaa. Meta AI:n ja asiakaspalvelurobottien kehittäminen yrityksille ovat lähitulevaisuuden näkymiä, joista yhtiö on innostunut. Meta uskoo, että Meta AI tulee olemaan maailmanlaajuisesti suosituin tekoälyavustaja, ja palvelu on jo saavuttanut laajan suosion Intiassa WhatsAppin ohella. Tekoälyn yhdistäminen Ray-Banin aurinkolaseihin on myös ylittänyt odotukset, ja kysyntä on ylittänyt tarjonnan. Nämä innovaatiot ovat silti pieniä Metan valtavaan mainosbisnekseen verrattuna. Uskomme, että tekoälyn suurimmat vaikutukset yritykseen näkyvät parannuksina käyttäjäkokemuksessa ja mainostajien kyvyssä tavoittaa kohderyhmiään.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Meta Platforms Inc Class A537,95 USD0,30Rating

Tietoja kirjoittajasta

Michael Hodel, CFA  Michael Hodel, CFA, is an associate director of research with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja