Novo Nordiskin tulos: Wegovy-toimitukset ja laihdutuslääkkeiden pipeline keskiössä

Toisen vuosineljänneksen tulos jäi odotuksista, mutta pidämme Novo Nordiskin käyvän arvon arvion ennallaan

Karen Andersen, CFA 08.08.2024
Facebook Twitter LinkedIn

novo flags

Pidämme kiinni 600 Tanskan kruunun tavoitehinnastamme Novo Nordiskille (NOVO B), vaikka yhtiön toisen neljänneksen tulos jäi hieman korkeista odotuksistamme. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut merkittävästi koko vuoden näkymiimme.

Novo Nordiskin keskeiset Morningstar-arviot

• Fair Value Estimate: DKK600

• Morningstar Rating: ★★

• Economic Moat: Laaja

• Morningstar Uncertainty Rating: Korkea

Mitä mieltä olimme Novo Nordiskin tuloksesta?

Novo Nordiskin liikevaihto kasvoi 25 % kiinteillä valuuttakursseilla. GLP-1-diabeteksen tuotteiden myynti kasvoi 32 % (pääasiassa Ozempicin ansiosta) ja lihavuuden hoitoon tarkoitettujen tuotteiden myynti kasvoi 37 % (Wegovyn ansiosta). Yhtiön johto päivitti vuoden 2024 liikevaihdon kasvuennusteitaan kahdella prosenttiyksiköllä 22–28 %:iin
kiinteillä valuuttakursseilla (ennen 19–27 %).

Ilman sydän- ja verisuonilääkkeen ocedurenonen tutkimuksen epäonnistumiseen liittyvää arvonalentumista, johdon vuoden 2024 liikevoiton kasvuodotukset ovat nousseet noin 4 prosenttiyksikköä. Yritys vaikuttaa olevan hyvällä tiellä kohti vakaata kaksinumeroista tulosta ohjeistuksen keskikohdan mukaisesti toisella vuosipuoliskolla.

Osake näyttää yliarvostetulta

Uskomme edelleen, että Novon GLP-1-liiketoiminta eri hoitoalueilla tulee saavuttamaan huippunsa ja ylittämään 70 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuoteen 2031 mennessä, vaikkakaan emme ole yhtä varmoja sen kasvumahdollisuuksista Ozempicin ja Wegovyn vaikuttavan aineen, semaglutidin, patentin umpeutumisen jälkeen vuonna 2032.

Vaikka Novo Nordisk on edelleen laajan vallihautansa ansiosta vahva yritys, jolla on merkittäviä aineettomia hyödykkeitä sydän- ja verisuonitautiliiketoiminnassa, uskomme, että lihavuuslääkkeiden kysynnän ja tarjonnan rajoitusten vuoksi osakkeiden hinnat ovat nousseet yli niiden todellisen arvon. Lihavuusennusteessamme otamme huomioon monlunabantin ja CagriSeman mahdollisesti myöhemmin tänä vuonna saatavat positiiviset tiedot, mutta myös huonon noudattamisasteen ja kasvavan kilpailun aiheuttaman paineen.

Hintojen laskun odotetaan kiihtyvän

Odotamme, että hinnat laihdutuslääkemarkkinoilla alkavat laskea nopeammin, kun yhä useammat potilaat saavat yksityisen vakuutuksen ja Medicaidin. Monien kilpailijoiden tuoreet tiedot vaikuttavat kilpailukykyisiltä verrattuna Wegovyn ja Eli Lillyn Zepboundin hintoihin, ja arvioimme, että vuosina 2027–2029 markkinoille tulevat uudet tuotteet voivat alkaa syödä markkinaosuuksia ja lisätä painetta hintojen alentamiseen.

Olemme eniten huolissamme Novon riippuvuudesta peptidivalmistuksesta, mikä vaatii huomattavaa täyttö- ja viimeistelykapasiteettia sekä suuria volyymejä, mikäli yhtiö aikoo lanseerata semaglutidin oraalisen version markkinoille (on vielä epävarmaa, tuodaanko tämä tuote markkinoille lihavuuden hoitoon, vaikka 3 vaiheen tulokset ovat positiivisia). Kilpailijat, kuten Lilly, Roche, Structure ja AstraZeneca, kehittävät suun kautta otettavia pienimolekyylisiä lääkkeitä, jotka olisivat huomattavasti helpompia valmistaa suurissa määrissä.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
AstraZeneca PLC1 598,00 SEK-0,75
Eli Lilly and Co904,97 USD-0,13Rating
Novo Nordisk A/S Class B882,20 DKK-2,35Rating
Roche Holding AG268,40 CHF0,83Rating
Structure Therapeutics Inc ADR38,26 USD-0,47

Tietoja kirjoittajasta

Karen Andersen, CFA  Karen Andersen, CFA, is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja