Nvidian tulos: Ei merkkejä tekoälyn kysynnän hidastumisesta

Tekoälyosake ylitti jälleen odotukset, mutta sen hinta laski pre-market-kaupassa

Brian Colello, CPA 29.08.2024
Facebook Twitter LinkedIn

Nvidia

Nvidia (NVDA) on edelleen hyvässä iskussa, sillä yhtiö raportoi toisen vuosineljänneksen tuloksen ja kolmannen vuosineljänneksen ennusteen, jotka ylittivät sekä aiemmat ennusteemme että FactSetin konsensusennusteet.

Nvidian tärkeimmät Morningstar-tunnusluvut

• Fair Value Estimate: $105
• Morningstar Rating: 3 tähteä
• Morningstar Economic Moat Rating: Laaja
• Morningstar Uncertainty Rating: Erittäin korkea

Luottamuksemme Nvidiaan säilyy, sillä yhtiö menestyy edelleen grafiikkasuorittimien eli GPU:iden ja niihin liittyvien tuotteiden kyltymättömästä kysynnästä, jota käytetään datakeskuksissa tekoälyn pyörittämiseen. Nvidian tulos ei kuitenkaan ollut yhtä silmiä hivelevä kuin aiemmilla vuosineljänneksillä, mikä saattaa selittää, miksi osakkeet laskivat jäkimarkkinakaupankäynnissä.

Nvidian liikevaihto kasvoi 122 % viime vuoteen verrattuna

Säilytämme 105 dollaria osakkeelta olevan käyvän arvon arviomme. Lähitulevaisuudessa oletamme edelleen, että Nvidia kasvattaa datakeskusten eli DC:n liikevaihtoa muutamalla miljardilla kvartaaleittain, kun GPU:n tuotantokapasiteettia saadaan lisää. Käyvän arvon arviomme taustalla ovat kuitenkin lähinnä pidemmän aikavälin oletuksemme tekoälyn käyttöönotosta ja Nvidian tärkeimpien tekoälyasiakkaiden vahvoista DC-menoista. Säilytämme erittäin korkean Morningstarin epävarmuusluokituksen, koska molemmat oletukset ovat vaikeaselkoisia ja voivat muuttua tulevina vuosina.

Heinäkuun neljänneksen liikevaihto oli 30 miljardia dollaria, mikä on 15 % enemmän kuin edellisvuoden vastaavalla jaksolla ja 8 % enemmän kuin edellisvuonna. DC-tulot olivat 26,3 miljardia dollaria, 154 % enemmän kuin edellisvuonna. Vaikka Nvidian seuraavan sukupolven Blackwell-tuotteet saapuvat myöhemmin tänä vuonna, yritys ei ole nähnyt nykyisen Hopper-tuoteperheen kysynnän hidastuvan. Nvidia odottaa saavansa ”useita miljardeja” Blackwell-tuloja tammikuussa 2025 päättyvällä neljänneksellä. Sillä välin johto odottaa Hopper-toimitusten ja -tulojen kasvavan vielä tilikauden 2025 jälkipuoliskolla, sillä asiakkaat eivät keskeytä Hopper-ostoksiaan Blackwelliä odotellessaan.

Nvidia odottaa lokakuun neljänneksen liikevaihdon olevan 32,5 miljardia dollaria, mikä olisi 8 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden vastaavassa jaksossa ja 79 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Nvidian tärkeimmät tekoälyasiakkaat aikovat edelleen investoida voimakkaasti tekoälyinvestointeihin, ja odotamme edelleen Nvidian saavan suurimman osan näistä investoinneista.

Katse kohti vuotta 2026

Tilikauden 2025 toisella puoliskolla ja kolmannen neljänneksen ohjeistuksen perusteella mallinnamme DC-tulojen kasvavan vielä 3 miljardia dollaria 29,4 miljardiin dollariin kolmannella neljänneksellä. Arvioimme DC-tulojen kasvavan 4,4 miljardia dollaria neljännellä neljänneksellä (tammikuussa 2025 päättyvällä neljänneksellä) 33,8 miljardiin dollariin. Tämä neljännen vuosineljänneksen ennuste on aiempia arvioitamme korkeampi, sillä Nvidia ei näe ainoastaan Hopperin kasvua, vaan myös Blackwellin liikevaihto kerrostuu Hopperin päälle. Kun tarkastelemme vuotta 2026, joka on käytännössä kalenterivuosi 2025, ennakoimme edelleen liikevaihdon kasvavan neljännesvuosittain, kun näytönohjainten tarjonta lisääntyy.

Nvidia säilyttää asemansa tekoälyn koulutuksessa käytettävien GPU:iden ja niihin liittyvien ohjelmistojen, kuten CUDA:n, selkeänä markkinajohtajana, eikä sillä näytä olevan tällä hetkellä merkittävää kilpailua tekoälyn koulutussektorilla. Olemme kuitenkin edelleen rohkaistuneita johdon näkemyksestä, jonka mukaan 40 prosenttia sen GPU:ista käytetään tekoälyn päättelyyn, joka on osa tekoälymarkkinoita, joiden pitäisi ajan mittaan olla koulutukseen verrattuna suuremmat ja kilpailukykyisemmät.

Tarkasteltaessa DC:n liikevaihdon jakautumista, Kiinan myynti on kasvanut ja muodostaa "merkittävän" osan DC:n liikevaihdosta, vaikka Yhdysvaltain tiukat määräykset rajoittavat yhtiön myyntiä kiinalaisille tekoälyasiakkaille, estäen sen tehokkaimpien prosessorien myynnin. Nvidia on kuitenkin tunnustanut, että Kiinan osuus DC:n tuloista on yhä huomattavasti alle rajoituksia edeltäneen noin 20 prosentin tason.

Nvidia uskoo myös, että DC-tulot valtioilta ylittävät tänä vuonna 10 miljardia dollaria, kun viime vuosineljänneksellä ilmoitettiin, että tulot ovat ”korkeassa yksinumeroisessa miljardiluokassa”. Tämä näkemys on rohkaiseva, ja uskomme, että tällaiset tulot voivat olla pitkällä aikavälillä kestävämpiä, sillä ne eivät ole riippuvaisia hallituksen kyvystä luoda tekoälytuloja.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
NVIDIA Corp116,14 USD-2,49Rating

Tietoja kirjoittajasta

Brian Colello, CPA  on Morningstarin seniorianalyytikko osaketiimissä.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja