10 parasta pohjoismaista osinko-osaketta elokuussa 2024

Pandora ja H. Lundbeck kuuluvat elokuussa 2024 parhaiten menestyneisiin pohjoismaisiin osinko-osakkeisiin.

Bella Albrecht 04.09.2024
Facebook Twitter LinkedIn

illustration portföljd data

Osinko-osakkeet, jotka yhdistävät vahvan taseen korkeaan tuottoon, voivat tarjota sijoittajille vakaita tuloja, suojaa markkinoiden laskuilta ja edistää sijoitusten nopeaa kasvua.

Elokuussa 2024 parhaimmiksi osinkosijoituksiksi nousivat muun muassa suomalainen öljy-yhtiö Neste (NESTE), suomalainen lääkevalmistaja Orion (ORNAV) ja norjalainen IT-palveluyritys Bouvet (BOUV).

Löytääksemme kuukauden kymmenen parhaiten menestynyttä osinko-osaketta tarkastelimme Morningstar Nordic -indeksiä, joka mittaa Pohjoismaiden laajojen alueellisten markkinoiden suorituskykyä ja kattaa markkina-arvoltaan suurimman 97 prosentin osakkeista. Hakukriteereinä käytimme osinkotuottoa, joka oli vähintään 1,5 %, jättäen kuitenkin kiinteistösijoitusyhtiöt tarkastelun ulkopuolelle.

Elokuun 2024 parhaat osinko-osakkeet

1. Neste NESTE
2. Orion ORNAV
3. Bouvet BOUV
4. H. Lundbeck HLUN A
5. Nokia NOKIA
6. DNO DNO
7. Elopak ELO
8. Pandora PNDORA
9. Wallenius Wilhelmsen WAWI
10. Harvia HARVIA

 

Miten osinko-osakkeet ovat pärjänneet?

Morningstar Nordic Dividend Yield Focus -indeksi, joka seuraa korkealaatuisten osinkoa maksavien pohjoismaisten osakkeiden kehitystä, nousi 2,1% kuukauden aikana, ja on noussut 14,7 % viimeisen vuoden aikana.

Morningstar Nordic -indeksillä mitattuna pohjoismaiset osakemarkkinat ovat nousseet 1,8 prosenttia kuukaudessa ja 27,8 prosenttia vuodessa.

Elokuun parhaiten menestyneiden osinko-osakkeiden tuotot ja tunnusluvut

Neste

Suomalainen öljy-yhtiö Nesteen osake nousi elokuussa 13,3 %, mutta on menettänyt arvoaan 33,4 % viimeisten 12 kuukauden aikana. Tällä hetkellä osakkeesta käydään kauppaa 20,79 euron hintaan, ja sen osinkotuotto on 5,77 %. Yhtiö maksaa sijoittajille 1,11 euron osinkoa osakkeelta 12 kuukauden ajalta. Morningstarin kvantitatiivisessa luokituksessa Nesteen osake saa kolme tähteä.

Orion

Suomalaisen lääkevalmistaja Orionin osake nousi elokuussa 12,8 % ja on vahvistunut 27,4 % viimeisten 12 kuukauden aikana. Osakkeella käydään tällä hetkellä kauppaa 47,85 euron hintaan. Sen osinkotuotto on 3,39 %, ja yhtiö maksaa sijoittajille 0,81 euron osinkoa osakkeelta 12 kuukauden ajalta. Osakkeen kvantitatiivinen Morningstar-luokitus on 3 tähteä.

Bouvet

Norjalaisen tietotekniikkapalveluyritys Bouvetin osake nousi elokuussa 11,2 % ja on vahvistunut 30,6 % viimeisten 12 kuukauden aikana. Tällä hetkellä osakkeen hinta on 70,80 Norjan kruunua, mikä antaa 3,67 %:n osinkotuoton. Bouvet maksaa sijoittajille 3,15 Norjan kruunun osinkoa osakkeelta 12 kuukauden ajalta. Morningstarin kvantitatiivisessa luokituksessa Bouvetin osake saa kaksi tähteä.

H. Lundbeck

Tanskalainen lääkevalmistaja H. Lundbeckin osake nousi elokuussa 11,1 % ja on vahvistunut 36,4 % viimeisten 12 kuukauden aikana. Yhtiön osakkeen hinta on 41,20 Tanskan kruunua, ja sen osinkotuotto on 1,7 %. Lundbeck maksaa sijoittajille 0,70 Tanskan kruunun osinkoa osakkeelta 12 kuukauden ajalta. Morningstarin kvantitatiivisessa luokituksessa Lundbeckin osake saa kolme tähteä.

Nokia

Suomalaisen viestintälaiteyhtiö Nokian osakekurssi nousi elokuussa 9,9 % ja on vahvistunut 11,4 % viimeisten 12 kuukauden aikana. Tällä hetkellä osakkeen hinta on 3,99 euroa, ja osinkotuotto on 3,26 %. Nokia maksaa sijoittajille 0,13 euron osinkoa osakkeelta 12 kuukauden ajalta. Osake on merkittävästi aliarvostettu, sillä sen käypä arvo on arvioitu olevan 5,50 euroa osakkeelta, mikä tarkoittaa 27 %:n alennusta nykyisestä hinnasta. Morningstarin kvantitatiivisessa luokituksessa Nokian osake saa viisi tähteä.

DNO

Norjalainen öljyn- ja kaasunetsintä- ja tuotantoyhtiö DNO vahvistui elokuussa 9,6 % ja nousi 30,5 % viimeisten 12 kuukauden aikana. DNO:n osakkeen hinta on 11,82 Norjan kruunua osakkeelta, ja sen osinkotuotto on 10,58 % ja 12 kuukauden osinkotuotto 0,96 Norjan kruunua osakkeelta. Sen kvantitatiivinen Morningstar-luokitus on 4 tähteä.

Elopak

Norjalaisen pakkaus- ja konttiyhtiö Elopakin osake nousi elokuussa 9,6 % ja on vahvistunut 102,3 % viimeisten 12 kuukauden aikana. Tällä hetkellä osakkeen hinta on 41,85 Norjan kruunua, ja sen osinkotuotto on 3,49 %. Elopak maksaa sijoittajille 1,43 Norjan kruunun osinkoa osakkeelta 12 kuukauden ajalta. Morningstarin kvantitatiivisessa luokituksessa Elopakin osake saa kolme tähteä.

Pandora

Tanskalaisen ylellisyystavarayhtiö Pandoran osake nousi elokuussa 9,3 % ja on vahvistunut 68,0 % viimeisten 12 kuukauden aikana. Pandoran osakkeen nykyinen hinta on 1 174,50 Tanskan kruunua, ja sen osinkotuotto on 1,53 %. Yhtiö maksaa sijoittajille 18 Tanskan kruunun osinkoa osakkeelta 12 kuukauden ajalta. Osake on lähellä käypää arvoaan, joka on arvioitu olevan 1 010 Tanskan kruunua osakkeelta. Morningstarin kvantitatiivisessa luokituksessa Pandoran osake saa kolme tähteä.

Wallenius Wilhelmsen

Norjalaisen merenkulkuyritys Wallenius Wilhelmsenin osake vahvistui elokuussa 8,2 % ja on noussut 40,1 % viimeisten 12 kuukauden aikana. Tällä hetkellä osakkeen hinta on 108 Norjan kruunua, ja sen osinkotuotto on vaikuttavat 17,46 %. Wallenius Wilhelmsen maksaa sijoittajille 10,76 Norjan kruunun osinkoa osakkeelta 12 kuukauden ajalta. Morningstarin määrällisessä luokituksessa Wallenius Wilhelmsenin osake saa neljä tähteä.

Harvia

Suomalaisen vapaa-ajan yrityksen Harvian osake nousi elokuussa 8,2 % ja on vahvistunut 90,4 % viimeisten 12 kuukauden aikana. Osakkeen hinta on tällä hetkellä 42,70 euroa, ja sen osinkotuotto on 1,59 %. Harvia maksaa sijoittajille 0,66 euron osinkoa osakkeelta 12 kuukauden ajalta. Morningstarin kvantitatiivisessa luokituksessa Harvian osake saa kolme tähteä.

Mikä on Morningstar Nordic -indeksi?

Morningstar Nordic -indeksi mittaa Pohjoismaiden laajojen alueellisten markkinoiden suorituskykyä ja kattaa markkina-arvoltaan suurimman 97 prosentin osakkeista. Indeksi ei sisällä ympäristöön, yhteiskuntaan tai hallintotapaan liittyviä kriteerejä.

Mikä on Morningstar Nordic Dividend Yield Focus -indeksi?

Morningstar Nordic Dividend Yield Focus -indeksi kuvaa korkealaatuisten, osinkoa maksavien arvopapereiden salkun kehitystä.

Morningstar Nordic Dividend Yield Focus -indeksi kuvaa korkealaatuisista, osinkoa maksavista arvopapereista koostuvan salkun kehitystä. Se on Morningstar Nordic -indeksin (joka edustaa 97 % osakemarkkinoiden markkina-arvosta) osajoukko, joka sisältää vain osinkoa maksavia osakkeita. Osakkeita tarkastellaan taloudellisten vallihautojen ja rahoituksellisen vahvuuden perusteella verrattuna muihin osakkeisiin niiden toimialalla.

Tämän jälkeen indeksiin sisällytetään 25 parhaiten tuottavaa osaketta, jotka painotetaan osinkojen dollarimääräisellä arvolla. Katso koko menetelmä täältä.

Parhaat osakkeet osingonmetsästäjille: Lisäideoita harkintaan

Sijoittajien, jotka etsivät parhaiten menestyviä tai suuria osinkoja maksavia edullisia osakkeita, kannattaa harkita seuraavia:

  • Tutustu tarkemmin Morningstar Nordic Dividend Yield Focus -indeksiin. Osakkeita, joilla on 4 tai 5 Morningstar-tähteä, pidetään arvostusindikaattoreidemme mukaan aliarvostettuina.

  •  Hyödynnä seulontatyökalujamme löytääksesi kriteereidesi mukaan sopivimmat osakkeet. Voit etsiä sijoitusideoita osinkotuoton, P/E-suhteen ja monien muiden keskeisten tunnuslukujen perusteella.

  • Osakkeiden ostamisessa on kyse muustakin kuin vain osingoista. Lue täältä, miten arvostus ja kilpailuedut, eli niin kutsutut taloudelliset vallihaudat, vaikuttavat osakkeen menestymisen mahdollisuuksiin.

  • Katso tämä video ja opi, miten Morningstar käyttää tähtiluokitusta, vallihauta-luokitusta luokitusta ja muita mittareita osakkeiden arvioinnissa.

Yritykset, joita Morningstarin analyytikot eivät virallisesti seuraa, saavat kvantitatiivisia luokituksia. Nämä yritykset on tilastollisesti yhdistetty analyytikoiden arvioimiin yrityksiin, mikä mahdollistaa kvantitatiivisen vallihaudan, käyvän arvon ja epävarmuusluokituksen laskemisen malleissamme.

Tämän artikkelin on koonnut Bella Albrecht, toimittanut Lauren Solberg ja tarkistanut Johanna Englundh.

Tämä artikkeli on tuotettu automaation avulla, ja Morningstarin toimittajat ovat tarkistaneet sen.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Bouvet ASA69,90 NOK0,00
DNO ASA11,49 NOK-1,20
H. Lundbeck AS Class A40,05 DKK-0,37
Harvia PLC Ordinary Shares41,05 EUR0,24
Neste OYJ16,27 EUR1,66
Nokia Oyj3,80 EUR0,34Rating
Orion Oyj Class A46,65 EUR1,41
Pandora A/S1 190,50 DKK-1,08Rating
Wallenius Wilhelmsen ASA Shs Oppstartsfase 1123,40 NOK0,90

Tietoja kirjoittajasta

Bella Albrecht  on datatoimittaja Morningstarilla

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja