Applen uuden iPhone 16:n lanseeraus herättää luottamusta

Syyskuun 20. päivänä julkaistavat uudet mallit vauhdittavat vahvaa kasvusykliä tilikaudella 2025, mutta osake on edelleen yliarvostettu

William Kerwin 11.09.2024
Facebook Twitter LinkedIn

Tim Cook at the Apple product launch

Arvioimme Applen (AAPL) osakkeen käyväksi arvoksi 185 dollaria, mikä vastaa pitkän aikavälin odotuksiamme syksyn tuotetapahtuman jälkeen.

Applen Morningstar-luokitus

• Fair value estimate: $185 
• Morningstar Rating: 2 tähteä
• Economic Moat Rating: Laaja
• Uncertainty Rating: Medium

Pidämme Applea edelleen erottuvana kuluttajateknologian tarjoajana, jonka laitteistojen ja ohjelmistojen välinen tiivis integraatio luo vahvan taloudellisen vallihaudan. iPhone on tämän ekosysteemin kulmakivi.

Mitä ajattelimme Applen uudesta tuotetapahtumasta

Olimme tyytyväisiä uuteen iPhone 16 -mallistoon ja uskomme, että nämä mallit vauhdittavat Applen vahvaa kasvusykliä tilikaudella 2025, kun kuluttajat haluavat hyödyntää generatiivisia tekoälyominaisuuksia. Siitä huolimatta näemme Applen osakekurssiin sisältyvän liian optimistisia odotuksia. Mielestämme sijoittajien tulisi odottaa 20 prosentin kasvua iPhone-tuloissa tilikaudella 2025, jotta nykyinen arvostustaso olisi perusteltu. Meidän ennusteemme on lähempänä 10 prosentin iPhone-tulojen kasvua tilikaudella 2025, minkä vuoksi pidämme osaketta yliarvostettuna.

Apple esitteli iPhone 16 -mallistonsa, joka julkaistaan Yhdysvalloissa 20. syyskuuta. Kuten odotimmekin, generatiiviset tekoälyominaisuudet olivat julkistusten keskiössä. Apple Intelligence, yrityksen tekoälyominaisuuksien kokonaisuus, vaatii toimiakseen kehittyneintä laitteistoa, ja olimme tyytyväisiä kuullessamme, että nämä ominaisuudet ovat saatavilla kaikissa iPhone 16 -malleissa sekä iPhone 15 Pro- ja Pro Max -malleissa. Apple markkinoi generatiivisia tekoälyominaisuuksiaan henkilökohtaisina, luovina ja tuottavina, sillä ne pystyvät esimerkiksi muotoilemaan sähköposteja uudelleen, tiivistämään ja priorisoimaan ilmoituksia sekä suorittamaan toimintoja eri sovelluksissa. Pidämme näitä ominaisuuksia tehokkaina ja houkuttelevina, ja uskomme niiden kannustavan kuluttajia päivittämään laitteensa nopeammin, mikä tukee liikevaihdon kasvua tilikaudella 2025.

iPhonen hinnat ennallaan

Tekoälyn lisäksi Apple ilmoitti iPhone-sirujen suorituskyvyn, kestävyyden, akun keston, näytön ja kameroiden merkittävistä parannuksista, jotka koimme positiivisiksi. On tärkeää, että iPhone 16 -mallien hinnat alkavat samasta tasosta kuin iPhone 15 -mallisto vuonna 2023, vaikka laitteiston parannukset ovat huomattavia. Tämä vahvistaa ennusteemme, jonka mukaan tilikauden 2025 liikevaihto perustuu ensisijaisesti myyntimäärien kasvuun.

Applen päätös olla nostamatta hintoja on kuluttajien kannalta myönteinen, ja inflaatiokorjattuna tämä tarkoittaa reaalihintojen laskua useiden vuosien ajalta. Tämä osoittaa meille, että Apple keskittyy kasvattamaan uskollisten asiakkaidensa asennettua laitekantaa, jota se kykenee hyvin säilyttämään ohjelmisto- ja palveluintegraationsa avulla. Applen palvelutulot ovat olleet sen nopeimmin kasvava segmentti viimeisten kolmen vuoden ajan, kun se on liittänyt ekosysteemiinsä median suoratoistoa, mainontaa ja tilauksia. Kasvavat palvelutulot ovat osaltaan lisänneet Applen kannattavuutta, ja odotamme bruttokatteen jatkavan kasvua, vaikka iPhone 16 -malliston hinnat pysyvät ennallaan.

iPhone-mallistonsa ulkopuolella Apple julkisti uuden Watch Series 10
sekä päivityksiä koko AirPods-mallistoon. Näimme nämä päivitykset evolutionaarisina, keskittyen edelleen terveys- ja kunto-ominaisuuksiin sekä tekoälyn ja koneoppimisen lisäämiseen. Uskomme, että nämä päivitetyt mallit voivat palauttaa Applen puettavien laitteiden liikevaihdon kasvuun tilikaudella 2025.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Apple Inc220,69 USD1,80Rating

Tietoja kirjoittajasta

William Kerwin  on osakeanalyytikko Morningstarilla

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja