Uusia aliarvostettuja osakkeita tälle kuulle

ASML Holding ja Saab kuuluvat osakkeisiin, jotka putosivat aliarvostetulle alueelle

Bella Albrecht 20.09.2024
Facebook Twitter LinkedIn

Seulomme joka kuukausi Morningstarin seuraamia eurooppalaisia osakkeita löytääksemme uusia aliarvostettuja nimiä.

Viime kuukauden aikana yhteensä seitsemän osaketta siirtyi aliarvostetulle alueelle, mikä tarkoittaa, että niiden Morningstar-luokitus nousi 4 tai 5 tähteen. Morningstarin analyytikoiden mukaan 3 tähteä saaneet osakkeet ovat reilusti arvostettuja, kun taas 1 tai 2 tähteä saaneet osakkeet katsotaan yliarvostetuiksi.

Tässä on seitsemän viime aikoina aliarvostettua eurooppalaista osaketta, jotka on lajiteltu markkina-arvon mukaan:

Kaikki tässä artikkelissa esitetyt tuotot on ilmoitettu osakkeen perusvaluutassa, ja kaikki tiedot on saatu Morningstar Directistä.

Uusia aliarvostettuja osakkeita 17. syyskuuta alkaen

Morningstar Europe -indeksi on noussut 1,12 % viimeisen kuukauden aikana, mutta Euroopan osakemarkkinat ovat kokonaisuudessaan hieman aliarvostetut, sillä ne ovat 4 % alennuksessa niiden käypään arvoon nähden pääomapainotettuna.

Morningstarin analyytikoiden seuraamista 252 Euroopassa noteeratusta osakkeesta:

• 47 % on aliarvostettuja, 38 % oikein arvostettuja ja 15 % yliarvostettuja.

• Seitsemän osaketta on hiljattain tullut aliarvostetuiksi.

• 12 on hiljattain siirtynyt yliarvostettujen joukkoon.

• Kolme osaketta on siirtynyt 4 tähden luokituksesta 5 tähden luokitukseen

• Kolme osaketta on siirtynyt 5 tähden luokituksesta 4 tähden luokitukseen

• Kymmenen osaketta ei ole enää aliarvostettuja

Morningstarin analyytikot antavat jokaiselle seuraamalleen osakkeelle käyvän arvon arvion, joka on osakkeen sisäisen arvon mittari, sekä epävarmuusluokituksen, joka kuvaa käyvän arvon arvion mahdollisia vaihteluita. Korkeampi epävarmuusluokitus tarkoittaa suurempaa vaihteluväliä osakkeiden hinnoissa, joita pidetään oikeudenmukaisesti arvostettuina.

Näitä kahta mittaria käytetään yhdessä osakkeen senhetkisen hinnan kanssa määrittämään osakkeen Morningstar-luokitus.

Kuukauden uusien aliarvostettujen osakkeiden tunnusluvut

ASML Holding (ASML)

  • Morningstar Rating: 4 tähteä
  • One-Month Return: -12.79%

Puolijohdelaitteita ja -materiaaleja valmistava ASML Holdingin osake on laskenut 24,97 % viimeisten kolmen kuukauden aikana, mutta noussut 30,29 % viimeisen vuoden aikana. Osake käy kauppaa 19 %:n alennuksella 900,00 euron käyvän arvonsa arvioon nähden, ja sen epävarmuusluokitus on korkea. ASML Holding on suuri kasvuyritys, jolla on laaja taloudellinen vallihauta.

Saab (SAAB B)

  • Morningstar Rating: 4 stars
  • One-Month Return: -13.95%

Ilmailu- ja puolustusalan yhtiö Saabin osake on laskenut 8,92 % viimeisen kolmen kuukauden aikana, mutta vahvistunut 42,94 % viimeisen vuoden aikana. Tällä keskisuuren kasvun osakkeella on laaja taloudellinen vallihauta. Saabin osake käy kauppaa 16 %:n alennuksella käypään arvoonsa, joka on 262,50 kruunua, ja sen epävarmuusluokitus on keskitasoa

Philips (PHIA)

  • Morningstar Rating: 4 stars
  • One-Month Return: 7.09%

Lääkintälaiteyhtiö Philipsin osake on noussut 18,36 % viimeisen kolmen kuukauden aikana ja 45,05 % viimeisen vuoden aikana. Yhtiön käyvän arvon arvio nousi kuukauden aikana 20,30 eurosta 35,00 euroon. Kuukauden lopussa Philipsin osake kävi kauppaa 19 %:nalennuksella uuteen käypään arvoonsa nähden, ja sen epävarmuusluokitus oli korkea. Philips on suuri ydinyhtiö, jolla on laaja taloudellinen vallihauta.

Associated British Foods (ABF)

  • Morningstar Rating: 4 stars
  • One-Month Return: -9.12%

Associated British Foodsin osake on laskenut 9,96 % viimeisen kolmen kuukauden aikana, mutta noussut 10,71 % viimeisen vuoden aikana. Osake käy kauppaa 14 % alle sen käyvän arvon, joka on 2600,00 GBX, ja sen epävarmuusluokitus on keskitasoa. Tällä suuren ydinliiketoiminnan osakkeella ei ole taloudellista vallihautaa.

Sodexo (SW)

  • Morningstar Rating: 4 stars
  • One-Month Return: -3.39%

Yrityspalveluihin erikoistuneen Sodexon osake on noussut 0,22 % viimeisen kolmen kuukauden aikana ja 20,29 % viimeisen vuoden aikana. Tällä keskisuuren markkina-arvon omaavalla yhtiöllä on kapea taloudellinen vallihauta. Sodexon osake käy kauppaa 15 %:n alennuksella 92,00 euron käypään arvoonsa nähden, ja sen epävarmuusluokitus on keskitasoa.

Gruppo Campari (CPR)

  • Morningstar Rating: 4 stars
  • One-Month Return: -7.12%

Alkoholijuomayhtiö Gruppo Camparin osake on laskenut 20,86 % viimeisen kolmen kuukauden aikana ja 33,27 % viimeisen vuoden aikana. Osake käy tällä hetkellä kauppaa 16 % alle 9,00 euron käyvän arvonsa, ja sen epävarmuusluokitus on keskitasoa. Tämä keskisuuren kasvun osake ei omaa taloudellista vallihautaa.

Saipem (SPM)

  • Morningstar Rating: 4 tähteä
  • One-Month Return: -3.24%

Öljy- ja kaasulaitteita sekä -palveluja tarjoavan Saipemin osake on laskenut 3,19 % viimeisen kolmen kuukauden aikana, mutta noussut yhteensä 21,62 % viimeisen vuoden aikana. Yhtiön käypä arvo -arvio nousi kuukauden aikana 2,50 eurosta 2,80 euroon. Kuukauden päätteeksi Saipemin osake kävi kauppaa 30 %:n alennuksella uuteen käyvän arvonsa arvioon nähden, ja sen epävarmuusluokitus on erittäin korkea. Saipem on keskisuuri yhtiö, jolla ei ole taloudellista vallihautaa.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Bella Albrecht  on datatoimittaja Morningstarilla

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja