Tätä mieltä olemme Kiinan kiinteistöosakkeiden rallista

Kiinteistökehittäjien viimeaikainen ralli ei ole vakaalla pohjalla, mutta valtion omistamien keskeisten rakennuttajien osakkeet ovat houkuttelevia

Jeff Zhang, CFA 09.10.2024
Facebook Twitter LinkedIn

China Bull

Uskomme, että Kiinan kiinteistömarkkinoiden viimeaikainen huuma johtuu enemmän politiikan asteittaisesta keventämisestä ja sijoittajien luottamuksen palautumisesta kuin kestävän kysynnän noususta asuntomarkkinoilla.

Vaikka keventynyt politiikka on kiihdyttänyt asuntomyyntiä tietyissä suurimmissa kaupungeissa, tämä kasvu voi jäädä tilapäiseksi, sillä ylitarjonta pitää asuntojen hinnat todennäköisesti alhaalla. Uusilla direktiiveillä arvioimme olevan vain rajallinen vaikutus vähemmän varakkaissa kaupungeissa, joissa asunnon ostoon liittyviä rajoituksia on jo aiemmin lievennetty. Näin ollen toistamme näkemyksemme, jonka mukaan uusien asuntojen valtakunnallisen myyntiarvon ja hintojen pitäisi vakiintua vuoden 2025 puolivälissä, kun ylijäämävarastoa puretaan, ja säilytämme käyvän arvon arviomme Kiinan kiinteistöalan kattavuuden osalta.

Osakekurssien nousu on johtanut joidenkin, kuten China Jinmaon ja Vanken, ylihinnoitteluun. Näemme kuitenkin edelleen arvostuspotentiaalia suurilla valtion omistamilla rakennuttajilla, kuten China Overseas Land & Developmentilla ja China Resources Landilla. Nämä yhtiöt ovat edelleen suosikkimme sektorilla vahvemman taseensa ja korkealaatuisten omaisuuseriensä ansiosta.

China Overseas Land & Investment Stock verrattuna Morningstarin käyvän arvon arvioon

Muita poliittisia myötätuulia ovat pääasiassa seuraavat: 1) ensimmäisen ja toisen asunnon käsirahan alentaminen 15-20 prosenttiin koko Kiinassa, 2) ostorajoitusten poistaminen suurkaupungeissa, kuten Guangzhoussa, sekä 3) keskuspankin varastojen realisointia koskevan rahoitusosuuden nostaminen 60 prosentista 100 prosenttiin.

Nämä toimenpiteet ovat lisänneet uusien asuntojen myyntiä yli 20 prosenttia edellisvuodesta Tier 1 ja Tier 2 -kaupungeissa kansallisen lomapäivän aikana lokakuussa 2024, China Index Academyn mukaan. Kysynnän elpyminen on kuitenkin yhä hidasta asuntojen alhaisen hintatason vuoksi, ja alemman tason kaupungeissa uskomme olevan tarpeen pidemmät syklit, ennen kuin merkittäviä parannuksia voidaan odottaa.

China Resources Landin osake verrattuna Morningstarin käyvän arvon arvioon

Huolimatta siitä, että myymättömien asuntojen vastaanottaminen on käynnistynyt hitaasti, uskomme, että paikallishallinnot tulevat nopeuttamaan ostoprosessia tulevina kuukausina. Tämä johtuu siitä, että rahoituslähteet selkeytyvät ja rakennuttajat ovat valmiita hyväksymään merkittäviä alennuksia hankkeiden arvoissa. Näin ollen odotamme, että Kiinan asuntokannan kasvu hidastuu vuodesta 2025 eteenpäin.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
China Jinmao Holdings Group Ltd1,10 HKD0,00Rating
China Overseas Land & Investment Ltd15,68 HKD0,00Rating
China Resources Land Ltd27,20 HKD0,00Rating
China Vanke Co Ltd Class H7,18 HKD0,00Rating

Tietoja kirjoittajasta

Jeff Zhang, CFA  on osakeanalyytikko Morningstarilla.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja