Alphabetilla hyvät edellytykset selviytyä kilpailuoikeudellisista haasteista

Säilytämme käyvän arvon arviomme Alphabetin osakkeelle, kun Yhdysvaltain oikeusministeriö hahmottelee joukon korjaustoimenpiteitä

Malik Ahmed Khan 11.10.2024
Facebook Twitter LinkedIn

Google

Yhdysvaltain oikeusministeriö (DOJ) julkisti 8. lokakuuta Alphabet GOOGL/GOOG-yhtiötä vastaan Google-hakua koskevassa kilpailuoikeudenkäynnissä sovellettavat korjaustoimenpiteet, jotka sisältävät joukon rakenteellisia, sopimusperusteisia ja tietoihin liittyviä korjaustoimenpiteitä. Lopullinen ehdotus jätetään marraskuun 20. päivänä, mutta tämä asiakirja antaa esimakua tulevasta.

Alphabetin tärkeimmät Morningstar-tunnusluvut

 • Käyvän arvon arvio: 209 dollaria
 • Morningstar-luokitus: 4 tähteä
 • Morningstar Economic Moat Rating: Laaja
 • Morningstar Epävarmuusluokitus: Keskisuuri

Miksi sillä on merkitystä: Tämä on todennäköisesti merkittävin kolmesta kilpailuoikeudellisesta tapauksesta, joita Alphabetilla on edessään. Korjaustoimenpiteet voivat mahdollisesti vaikuttaa Alphabetin rahakoneeseen, Google Searchiin. Osana korjaavia toimenpiteitä DOJ on ehdottanut Chromen ja Androidin myyntiä, mikä on kuitenkin erittäin epätodennäköinen lopputulos. Muistutamme sijoittajia, että eron määräämiseksi DOJ:n on todistettava, että muut korjaustoimenpiteet eivät yksinään riitä. Eron lisäksi uskomme, että Alphabetin yksinoikeussopimuksia Applen ja Samsungin kaltaisten yritysten kanssa rajoitetaan todennäköisesti sekä DOJ:n ehdotuksessa että Yhdysvaltain piirituomari Amit Mehtan mahdollisessa tuomiossa. Emme pidä tätä lopputulosta merkittävästi Alphabetin arvoa heikentävänä.

Lopputulos: Säilytämme Alphabetin osakkeen käyvän arvon arvion 209 dollarina ja uskomme yhtiön olevan edelleen hyvässä asemassa selviytyäkseen kilpailuoikeudellisista haasteista. Vaikka otsikkoriski on olemassa, kuten äskettäinen tiedote ja sen jälkeinen osakekurssin kehitys osoittavat, uskomme, että sijoittajat voivat ostaa Alphabetin houkuttelevaan hintaan.

Kokonaiskuva: Vaikka kilpailuoikeudenkäynti on merkittävä, pyydämme sijoittajia arvioimaan Alphabetin vahvuuksia kokonaisuutena. Yritys on hyvin asemoitunut monilla markkinoilla, kuten mainonnassa, videoissa, julkisessa pilvipalvelussa ja generatiivisessa tekoälyssä. Suhtaudumme edelleen myönteisesti yrityksen pyrkimyksiin monipuolistaa toimintaansa pois hakupohjaisesta mainonnasta. Uskomme erityisesti, että sen investoinnit Google Cloudiin lisäävät arvoa, kun kiinnostus tekoälyyn kiihdyttää julkisten pilvipalveluiden käyttöä.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Alphabet Inc Class A164,96 USD0,00Rating
Alphabet Inc Class C166,35 USD0,00Rating

Tietoja kirjoittajasta

Malik Ahmed Khan  on osakeanalyytikko Morningstar Research Services LLC:ssä.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja