Viisi globaalia osakerahastoa, joilla selviydyt markkinavolatiliteetista

Nämä huippuluokitellut rahastot ovat osoittautuneet kestäviksi laskusuhdanteiden aikana

Facebook Twitter LinkedIn

Illustration av röda och gröna pilar

Markkinaromahduksia on vaikea ennustaa, mutta sijoitusten pitäminen vaikeina aikoina on ratkaisevan tärkeää pitkän aikavälin menestyksen kannalta. Yksi strategia markkinoiden heilahteluihin varautumiseksi on valita rahastoja, jotka voivat tarjota puskuria markkinoiden laskiessa.

Alla on viisi Morningstarin analyytikoiden seuraamaa globaalia osakerahastoa, jotka ovat osoittaneet hyvää kestävyyttä viime vuosikymmenen markkinoiden laskusuhdanteiden aikana.

Rahastot, jotka selviytyvät markkinoiden volatiliteetista

Fidelity Funds - Global Dividend

  • Morningstar Medalist -luokitus: hopea (I Acc EUR -osuusluokalle)
  • Morningstar People Pillar -luokitus: Keskimääräistä parempi
  • Morningstar Process Pillar -luokitus: Keskimääräistä parempi
  • Morningstar Parent Pillar -luokitus: Keskimääräistä parempi
  • Morningstar-luokka: EAA Fund Global Equity Income 

Analyytikko: Jeffrey Schumacher

Osinkopainotteiset rahastot ovat yleensä hyviä kumppaneita kestämään markkinoiden romahduksia. Osinko-osakkeet ovat usein kypsiä ja kannattavia yrityksiä, joilla on luotettava kassavirta. Kaikki osinkostrategiat eivät kuitenkaan ole samanlaisia, ja Fidelity Funds - Global Dividend erottuu edukseen kokeneiden ja asiantuntevien osakevalitsijoidensa sekä hyvin suunnitellun ja johdonmukaisesti toteutetun prosessinsa ansiosta.

Dan Roberts on hallinnoinut strategiaa sen perustamisesta lähtien vuonna 2012. Hän tuo rahastoon yli 20 vuoden kokemuksen osinkostrategioista. Vaikka hän hyötyy Fidelityn sektorianalyytikoiden ja alueellisen osinkotiimin näkemyksistä, Roberts vastaa suurimmasta osasta ideoiden tuottamisesta, yhtiöanalyysistä ja toteutuksesta, mikä tarkoittaa, että avainhenkilöriski on olemassa.

Rahastonhoitaja etsii yrityksiä, joilla on ennustettavat ja vakaat kassavirrat, luotettavat liiketoimintamallit, läpinäkyvät tilinpäätökset, terveet taseet ja vahva johto. Vaikka laatu on tärkeää, Roberts seuraa tarkasti arvostuksia ja vähentää tai myy positioita, jotka hän katsoo oikeudenmukaisesti arvostetuiksi.

Tämä menetelmä johtaa 40–60 osakkeen salkkuun, jossa vältetään tavallisesti syklisiä sektoreita, kuten pankkeja, energiaa ja hyödykkeitä. Näiden sektoripainotusten ja laatuyhtiöiden painottamisen ansiosta Roberts on historiallisesti kestänyt laskusuhdanteita paremmin kuin vertailurahastot. Vaikka välillä on ollut haastavaa pysyä nousevien markkinoiden vauhdissa, pitkän aikavälin sijoittajat voivat odottaa parempia riskikorjattuja tuottoja.

GQG Partners Global Equity

  • Morningstar Medalist -luokitus: Gold (I USD Acc -osuusluokassa).
  • Morningstar People Pillar -luokitus: Korkea
  • Morningstar Process Pillar -luokitus: korkea
  • Morningstar Parent Pillar -luokitus: Keskimääräistä parempi
  • Morningstar-kategoria: EAA Fund Global Large-Cap Growth Equity

Analyytikko: Gregg Wolper

Rahaston johtava salkunhoitaja Rajiv Jain keskittyy korkealaatuisiin kasvuosakkeisiin, mutta strategia voi tehdä epäsovinnaisia liikkeitä ja muuttaa suuntaa merkittävästi markkinaolosuhteiden mukaan.

Hän ja hänen tiiminsä keskittyvät suuriin yrityksiin, joilla on kilpailuetuja, vankka rahoitusasema ja mieluiten todistettu kyky kestää hidasta talouskasvua. Tämä osakevalintastrategia on historiallisesti osoittautunut kestäväksi laskusuhdanteissa, mikä on osaltaan vaikuttanut rahaston vaikuttavaan pitkän aikavälin suorituskykyyn. Päättäväiset sektorivaihdokset ja rohkeat panostukset kiistanalaisiin osakkeisiin voivat kuitenkin johtaa takaiskuihin. Jain on kuitenkin tehnyt tällaisia siirtoja aiemminkin – joskin harvemmin kuin viime vuosina – ja yli kahden vuosikymmenen ajan hän on osoittanut kykynsä navigoida laskumarkkinoilla ja tuottaa pitkän aikavälin ylivoimaista tuottoa

GuardCap Global Equity

  • Morningstarin mitaliluokitus: Kulta (I USD Acc -rahastossa)
  • Morningstar People Pillar -luokitus: Korkea
  • Morningstar Process Pillar -luokitus: Korkea
  • Morningstarin Parent Pillar -luokitus: Keskimääräistä parempi
  • Morningstar-kategoria: EAA Fund Global Large-Cap Growth Equity

Analyytikko: Jeffrey Schumacher

Rahaston sijoitusfilosofiassa noudatetaan tiukkoja laatu- ja kasvukriteerejä, mutta myös arvostukset otetaan huomioon. Pieni määrä yrityksiä analysoidaan huolellisesti ennen niiden lisäämistä salkkuun. Koska salkussa on vain 20–25 osaketta, se antaa selkeän kuvan rahastonhoitajien korkeimmista vakaumuksista. Vaikka salkku painottuu selvästi korkealaatuisiin kasvuosakkeisiin, se on myös suhteellisen hajautettu eri sektoreille verrattuna vastaavia laadukkaita kasvustrategioita noudattaviin vertaisrahastoihin.

Salkunhoitajat ovat saavuttaneet erinomaisen pitkän aikavälin menestyksen tehokkaan osakevalinnan ja laskusuhdanteiden sietokyvyn ansiosta. Rahaston keskittyneestä luonteesta ja vahvasta laatukasvupainotuksesta johtuen voi kuitenkin esiintyä jaksoja, jolloin se alisuoriutuu. Tämän ainutlaatuisen strategian täysimääräinen hyödyntäminen edellyttää kärsivällisyyttä.

Nordea 1 - Global Stable Equity

  • Morningstar Medalist -luokitus: Pronssi (BI EUR -osuuslajin osalta)
  • Morningstar People Pillar -luokitus: Keskitason yläpuolella
  • Morningstar Process Pillar -luokitus: Keskimääräistä parempi
  • Morningstar Parent Pillar -luokitus: Keskimääräinen
  • Morningstar-luokka: EAA Fund Global Large-Cap Value Equity

Analyytikko: Natalia Wolfstetter

Strategia on suunniteltu defenssiiviselle profiilille. Hyvin toteutettu kvantitatiivinen prosessi etsii yrityksiä, joiden tulos on vakaa ja osakekurssien volatiliteetti on alhainen tai kohtalainen. Rahastonhoitajat käyttävät kvantitatiivista mallia seuloakseen noin 10 000 osakkeen universumin ja rakentaakseen lopulta noin 100 osakkeen salkun, joka ei ole liian keskittynyt.

He kiinnittävät myös tarkkaa huomiota arvostuksiin, mikä antaa salkulle selkeän arvopainotuksen. Riskien arvioimiseksi varainhoitajat seuraavat luottoriskinvaihtosopimusten marginaaleja, implisiittistä ja toteutunutta volatiliteettia sekä muutoksia toiminnallisessa tai rahoituksellisessa vipuvaikutuksessa. Salkku painottuu puolustaviin sektoreihin, kuten perushyödykkeisiin ja terveydenhuoltoon. Strategia on vähentänyt tehokkaasti riskiä, ja sen downside capture ratio ja enimmäisnostot ovat huomattavasti alhaisemmat kuin sen vertaisrahastoilla eri aikaväleillä

Stewart Investors World Leaders Sustainability

  • Morningstar Medalist -luokitus: Hopea (Class III -osuusluokalle)
  • Morningstar People Pillar -luokitus: Keskimääräistä parempi
  • Morningstar Process Pillar -luokitus: korkea
  • Morningstar Parent Pillar -luokitus: Keskimääräinen
  • Morningstar-luokka: EAA Fund Global Large-Cap Growth Equity

Analyytikko: Michael Malseed

Stewart Investors Worldwide Leaders Sustainability -rahastolla on ainutlaatuinen prosessi, joka keskittyy kestävään sijoittamiseen ja korkealaatuisiin, pienemmän riskin osakkeisiin, mikä tekee siitä luotettavan vaihtoehdon laskusuhdanteissa.

Strategia kohdistuu yrityksiin, jotka voivat edistää kestävää inhimillistä kehitystä mahdollisimman vähäisin ekologisin vaikutuksin. Vaikka tiimi painottaa voimakkaasti kestävyyttä ja hyvää hallintotapaa, kyseessä ei ole puhtaasti ESG-rahasto. Tiimi etsii kestäviä franchising-yrityksiä, joiden johto on laadukasta ja hyvin linjassa osakkeenomistajien intressien kanssa. Prosessi on aidosti pitkäjänteinen ja kärsivällinen, mikä näkyy salkun vähäisenä vaihtuvuutena. Tämä johtaa salkkuun, joka poikkeaa huomattavasti vertailuindeksistä. Strategia on kasvuhakuinen, ja siinä painotetaan teknologia- ja terveydenhuoltosektoreita.

 

Kirjoittaja(t) ei omista tässä artikkelissa mainittujen arvopapereiden osakkeita. Lue lisää Morningstarin toimituskäytännöstä.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Mathieu Caquineau, CFA

Mathieu Caquineau, CFA  Senior Fund Analyst, Morningstar France

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja