Yllätys on avain hyvään sijoitukseen

Fidelityn David Bavarez yrittää vainuta suuret muutokset ennen muita.

Facebook Twitter LinkedIn

Kuka

David Bavarez, 35, hoitaa Fidelityn European Aggressive -rahastoa. Lisäksi hänen vastuullaan on FF France -rahasto.

Lyonissa syntyneen ranskalaisen pysyvin tukikohta on tällä hetkellä Lontoo, mutta salkunhoito teettää matkatunteja.

- Viikosta vietän keskimäärin kaksi päivää Lontoossa, kaksi Pariisissa ja kaksi jossain muualla Euroopassa.

Ura

Bavarezilla on perusbisneskoulutus. MBA-paperit hän sai 1994 INSEADista Ranskasta.

Fidelityllä Bavarez on viihtynyt seitsemän vuotta. Aluksi hän oli kaksi vuotta eurooppalaisten pankkien analyytikkona, sitten kaksi vuotta eurooppalaisten telekommunikaatioyhtiöiden analyytikkona ja jälleen kaksi vuotta globaalien telekommunikaatioyhtiöiden analyytikkona.

European Aggressive ja FF France -rahastojen salkkuja Bavarez on hoitanut noin vuoden. Hän on aiemmin hoitanut myös FF Iberia ja FF Telecommunications -rahastojen salkkuja.

Strategia

European Aggressive on selvästi Bavarezin lempilapsi, ja hän puhuu siitä intohimoisesti.

- Tämä ei ole perinteinen aggressiivinen kasvurahasto, joka sijoittaisi vain teknologiaan. Minulle aggressiivisuus on aggressiivista päättelyä ja ajattelutyötä, Bavarez sanoo.

Hänen mukaansa suurin osa sijoittajista toimii yleisen mielipiteen mukaan, harva ui vastavirtaan.

- Haluan tehdä löytöjä kuin salapoliisi tai CIA. Kun löydän hyvän kohteen, teen suuren sijoituksen, ja kun sijoitukseni arvo nousee, myyn sen, ja siirryn johonkin uuteen, Bavarez kuvaa toimintatapaansa.

European Aggressiven salkussa on kerrallaan 40 osaketta, mikä on noin puolet keskimääräisestä Eurooppa-salkusta.

- Ihmiset saattavat ajatella, että tällöin rahasto on kaksi kertaa riskisempi. Minusta riski on puolet pienempi, sillä uskon, että voin tuntea 40 yhtiötä läpikotaisin todennäköisemmin kuin 80 yhtiötä.

Bavarezin mukaan rahaston perusfilosofia on, että saadakseen hyviä tuottoja täytyy löytää todella suuria yllätyksiä, jotka ovat yleisten odotusten vastaisia.

- Esimerkiksi syyskuun 11. päivän jälkeen vakuutusyhtiöiden kurssit laskivat 30-40 prosenttia. Kuitenkin katastrofien jälkeen vakuutusyhtiöt tekevät enemmän rahaa, koska ihmiset nostavat vakuutusturvaansa, Bavarez havainnollistaa.

Ostaa nyt

Yllätyksiä metsästävä Bavarez ei suostu paljastamaan sijoituskohteita, mutta kertoo pääteemoja, joita hän tarkastelee nyt.

- Yksi suurimmista kysymyksistä on se, muuttuuko Saksa. On merkkejä siitä, että Saksa olisi ensimmäistä kertaa hyväksymässä markkinatalouden lait. Kuitenkin myös päinvastaisia merkkejä löytyy. Jos Saksa muuttuu nopeammin kuin yleinen mielipide olettaa, voimme tehdä Saksassa omaisuuden, Bavarez visioi.

Myy nyt

Bavarez vihaa kaupankäyntiä, koska hänestä välityspalkkioiden maksaminen on inhottavaa. Hän pyrkiikin pitämään sijoituksensa vähintään 12 kuukautta.

Syyskuun 13. päivänä ostamansa vakuutusyhtiöiden osakkeet hän joutui kuitenkin myymään jo marraskuussa, koska kurssit palautuivat syyskuun yhdettätoista edeltäneille tasoille.

- Ajattelin, että siihen menisi vuosi, mutta menikin vain kaksi kuukautta, kun muutkin tajusivat, että vakuutusyhtiöthän tienaavat WTC:n avulla.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja