Eurooppa-rahastot 12 points!

Facebook Twitter LinkedIn
Ennennäkemätön Euroviisuhuuma siivitti Euroalueelle sijoittavat rahastot huhtikuussa voittoon. Poissa oli maaliskuun epävarmuus osakemarkkinoista, joka sai hätääntyneimmät rahastosijoittajat siirtämään varansa osakkeista korkoihin.

Euroviisujen voittajamaa ei tämän jutun kirjoittamishetkellä ollut vielä selvinnyt, mutta maanosasta ei ollut epäilystä. Nyt on Euroopan vuoro. Huhtikuun Rahastoraportin mukaan osakerahastot keräsivät uutta pääomaa 230,8 miljoonaa euroa, kun vielä maaliskuussa pääomia menetettiin runsas 144 miljoonaa euroa.

Suosituin osakerahastoluokka oli Eurooppaan sijoittavat rahastot 356,2 miljoonan euron nettome

rkinnöillä.

Myös korkopuolella Euroalueen rahastot nappasivat ykkössijan. Pitkän koron rahastoja merkittiin 217,3 miljoonalla eurolla.

Pitkin huhtikuuta kantautuneet hälyttävät uutiset jenkkien talouskehityksestä johtivat puolestaan siihen, että Pohjois-Amerikkaan sijoittavat rahastot menettivät pääomia 138 miljoonan euron verran.

Parhaat tuotot

Kuukauden parhaimmista tuotoista vastasivat kehittyville markkinoille sijoittavat osakerahastot. Mandatum India oli tuotoissa ykkösenä 12,7 prosentin kuukausituotolla. Aivan sen tuntumaan ylsi AMN Amro India Equity 11,0 ja kolmanneksi Handelsbanken Intia 9,6 prosentin tuotolla.

Kehittyvien markkinoiden talouskasvu on selkeästi muuta maailmaa nopeampaa. Se on näkynyt myös rahastojen tuotoissa pidemmällä aikavälillä.

Kolmen vuoden tarkastelujaksolla kehittyville markkinoille sijoittavat osakerahastot tuottivat huhtikuun Rahastoraportin mukaan 34 prosenttia. Pohjoismaihin sijoittavat rahastot tuottivat 31,2 ja Suomeen sijoittavat osakerahastot 29,2 prosenttia.

Riskit hallussa

Tuotto-riskisuhteeltaan parhaiten menestyneet rahastot olivat huhtikuussa niin ikään kehittyville markkinoille sijoittavat rahastot.

Tuoton ja riskin suhdetta kuvataan yleisesti Sharpen mittarilla. Se kertoo, kuinka paljon enemmän tuottoa rahasto-osuus on tuottanut verrattuna riskittömään talletukseen yhtä volatiliteettiyksikköä kohden. Mitä suurempi Sharpen luku on, sitä paremmin rahasto on tuottanut suhteessa riskiinsä.

Huhtikuussa Danske Capital Trans-Balkan -osakerahaston Sharpen luku oli 4,4. Rahaston 12 kuukauden tuotto oli 64,9 prosenttia ja rahaston arvo heilahteli 14,0 prosenttia.

Tuotto-riskisuhteeltaan toiseksi parhain rahasto oli niin ikään Euroopan kehittyville markkinoille sijoittava eQ Toinen Aalto. Rahaston Sharpen luku oli 4,1, 12 kuukauden tuotto 37,3 prosenttia ja rahaston volatiliteetti 8,4 prosenttia.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja